Аналіз ризиків критичних контрольних точок

Голландська схема НАССР є прагматичним інструментом для розробки і реалізації системи безпеки харчових продуктів на систематичній основі. Цією схемою управляє Голландська асоціація сертифікації  безпеки харчових продуктів (SCV).

Критерії для HACCP – системи безпеки харчових продуктів і НАССР – протоколу сертифікації були опубліковані вперше в 1996 році. З того часу вони використовуються малими та великими компаніями для забезпечення безпеки харчових продуктів в процесі виробництва, переробки та обробки харчових продуктів. Ці критерії засновані на 7 принципах НАССР та 12 кроках Codex Alimentarius.

Четвертий випуск цієї схеми (червень 2006 року) мав два різних варіанти: Варіант А (сертифікація системи) і варіант В (сертифікація процесу). Варіант B отримав схвалення GFSI. П’ятий випуск голландської системи сертифікації НАССР (червень 2012 року) мав тільки один варіант (сертифікація системи). Асоціація сертифікації  безпеки харчових продуктів (SCV) вирішила не застосовувати GFSI схвалення. Тож п’ятий варіант може бути простим та зосередити увагу на принципах НАССР.

Оскільки схема НАССР не має ніякого схвалення GFSI, прийняття цього сертифіката обмежено міжнародними роздрібними організаціями. Ця схема використовується, в основному, компаніями, які продають свою продукцію в готелі і підприємствам громадського харчування, установам та іншим торговим і виробничим підприємствам харчової промисловості.

ISACert акредитований голландською RvA для надання НАССР сертифікатів в харчових галузях: тваринництво, переробка швидкопсувних рослинних продуктів і продуктів тваринного походження,  продуктів з тривалим терміном зберігання при температурі навколишнього середовища, логістика –  зберігання і транспортування, а також розповсюдження – торгівля та роздріб.

Детальну інформацію можна знайти на веб-сайті SCV.

HACCP